Klímák

Samsung klíma
LG klíma
Midea klíma
Daewoo klíma
Vortex klíma
Whirlpool  klíma
Panasonic klíma
Cascade klíma
Toshiba klíma
TCL klíma
Tosot klíma
Treo klíma
Daikin klíma
Inventor klíma
Gree klíma
Utolsó darabok

Klíma Hírlevél

FőoldalKlíma CikkekAz oldalfali klíma
Az oldalfali klíma

Oldalfali klíma

Az oldalfali klíma berendezésekkel kis, vagy közepes méretű helységek hűtését és fűtését biztosítjuk.

Akár lakóházak szobáiról, akár kisebb boltokról van szó, kényelmes, kellemes és hatékony megoldást nyújtanak a komfortos környezet biztosítására.

Az oldalfali klímák,- mivel ők jelentik a megoldást a legkisebb helységek klimatizálására - már 1,5 – 2kw-os teljesítményben is elérhetőek, és általában 7 -8 kw között van a legnagyobb teljesítményű mono (azaz egy kültéri – egy beltéri egységből álló) oldalfali split berendezés. Természetesen megjelenésükben, azon belül is méreteiket tekintve ezek a készülékek merőben eltérnek egymástól. A kisebb teljesítményű, azaz a 2 – 3.5kw-ig terjedő teljesítményű készülékek általában egyforma méretűek, vagy legalábbis nagy eltérés nincsen köztük. Az 5kw-nál nagyobb készülékek, már 1 méter fölötti szélességgel rendelkeznek, hogy a kívánt légszállítást tudják biztosítani, így kell is nekik a nagy tér, hogy ne hassanak „otrombának” a helységben, ahol el vannak helyezve.

Az oldalfali klíma lakossági körben a legelterjedtebb klíma Magyarországon. Ennek egyik oka, hogy a split klímák közül az oldalfali klíma ára a legkedvezőbb, a másik pedig, hogy az oldalfali klíma készülékek ma már designos változatban is elérhetőek, így, ha kedvező áron akarunk klímát vásárolni, akkor sem kell egy hagyományos, fehér , műanyag burkolatos készüléket választanunk, ami esetleg egyáltalán nem illik a lakásunk berendezéséhez.

Az oldalfali klíma kínálat árban, minőségben és kinézetben is igen széles skálán mozog.Klímavásárlás előtt elindulhatunk márkák szerint, és ha megvan a szimpatikus márka, illetve az elvárt tulajdonságok, akkor végignézhetjük a gyártó készülékeit a legegyszerűbb megjelenésűtől a legdesignosabbig. Vagy ha tudjuk, hogy mindenképpen designos klímát szeretnénk, akkor elindulhatunk ezen a vonalon is, és végignézhetjük, hogy a különböző gyártók, vagy akár egy azon gyártó két különböző kinézetű készülékei között milyen különbségek lelhetőek fel.

Az oldalfali klíma installálása egyszerűbb, kisebb „gonddal” és bontással, valamint kevesebb anyagi ráfordítással jár, mint egy légcsatornás, vagy kazettás kivitel esetén.

Az oldalfali készülékek multi (egy kültéri – több beltéri egységből álló) rendszerben is elérhetőek.

Így akár egy teljes lakóház klimatizálását is meg lehet oldani egyetlen kültéri egységgel, valamint az arra csatlakoztatott beltéri egységekkel, amik variálhatóak, így ha a hálószobákban oldalfali készülékeket helyezünk el, attól még a nappalink klimatizálását biztosíthatja egy, - az álmennyezet alatt megbúvó - kazettás beltéri egység.

Akár mono, akár multi rendszerről van szó, minden egyes beltéri egységhez tartozik infrás távirányító, amellyel a beltéri egységeket egymástól teljesen függetlenül lehet szabályozni.

 

HÚSVÉTI
MEGLEPETÉSÜNK
AJÁNDÉK ÁRON!
WHIRLPOOL SPIW 412L INVERTERES SPLIT KLÍMA

WHIRLPOOL SPIW 412L
3,5kW-os Inverteres
HŰTŐ - FŰTŐ Splitklima
(Érdi telephelyünkön)
Raktárról azonnal
vagy Ingyenfutárral
csak bruttó 109.990.-Ft

MEGBÍZHATÓSÁG
és MINŐSÉG
TAKARÉKOSAN!
SAMSUNG AR12KSFHBVKNZE KLÍMA

SAMSUNG AR12KSFHBWKNZE
3,5kW-os Inverteres
HŰTŐ - FŰTŐ Splitklima
(Érdi telephelyünkön)
Raktárról azonnal
vagy Ingyenfutárral
csak bruttó 146.000.-Ft